Overlandbound.com - Error establishing a database connection | OVERLAND BOUND COMMUNITY

Overlandbound.com - Error establishing a database connection

  • Hi Guest, you may choose a LIGHT or DARK theme that works best for you with the "Style Chooser" button at the bottom left on this page!
  • HTML tutorial

Michael

Rank VII
Staff member
Expedition
Founder 500
Member

Pioneer II

8,507
Humboldt County, California, United States
First Name
Michael
Last Name
Murguia
Member #

0000

Ham Callsign
KM6YSL
  • Like
Reactions: jdunk

MA_Trooper

Rank VI
Member

Influencer II

3,969
Methuen, MA
First Name
Chris
Last Name
BRV
Member #

0520

Wasn't sure if you posted it via Tapatalk and thought I would put the url in case anyone on Tapatalk wanted to hit the forums from a computer.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Michael

Rank VII
Staff member
Expedition
Founder 500
Member

Pioneer II

8,507
Humboldt County, California, United States
First Name
Michael
Last Name
Murguia
Member #

0000

Ham Callsign
KM6YSL
Progress, but having to initiate a website restore. Table in the database went sideways. Back up your websites folks! Will restore from a snapshot last night (hopefully).
 

ShawnR

Rank VI
Member

Influencer II

3,316
Davenport, Iowa
Member #

0782

Still getting the same issue again on the main url for the site right now "error establishing a database connection". Yesterday it was hacked and redirecting to some old geezer hacker site. Had to clear my cache and remove my bookmark, etc. and was able to access it again.
 

Michael

Rank VII
Staff member
Expedition
Founder 500
Member

Pioneer II

8,507
Humboldt County, California, United States
First Name
Michael
Last Name
Murguia
Member #

0000

Ham Callsign
KM6YSL
Wait? WHAT? You were on ANOTHER forum?

Hahaha. I'm kidding.

Ya, I pay a security company about $300 a year (plus the hosting security) to keep the site "hardened" so this doesn't happen. They are earning their fee right now. The good thing is that they are on it within 5 minutes, and I got a txt warning that something was amiss.

M
 
  • Like
Reactions: ShawnR

WJ - Firefly

Rank V
Member

Off-Road Ranger I

2,771
Casey County, Kentucky
First Name
David
Last Name
Goodyear
Member #

0691

Ham Callsign
KL7JKC
Wait? WHAT? You were on ANOTHER forum?

Hahaha. I'm kidding.

Ya, I pay a security company about $300 a year (plus the hosting security) to keep the site "hardened" so this doesn't happen. They are earning their fee right now. The good thing is that they are on it within 5 minutes, and I got a txt warning that something was amiss.

M
These guys need to earn their worth now... I have had a hard time getting past one or two posts before the site becomes unresponsive. This has been for most of Friday and Saturday. (A looooong time ago I was an IT manager for several companies (it's weird, we are talking late 80s here, maybe some day I'll explain around the campfire 8>) ) I have seen several server resets since then, but DNS service seems weird, sometimes there, sometimes not.
 
  • Like
Reactions: Michael

ShawnR

Rank VI
Member

Influencer II

3,316
Davenport, Iowa
Member #

0782

Wait? WHAT? You were on ANOTHER forum?

Hahaha. I'm kidding.

Ya, I pay a security company about $300 a year (plus the hosting security) to keep the site "hardened" so this doesn't happen. They are earning their fee right now. The good thing is that they are on it within 5 minutes, and I got a txt warning that something was amiss.

M
These guys need to earn their worth now... I have had a hard time getting past one or two posts before the site becomes unresponsive. This has been for most of Friday and Saturday. (A looooong time ago I was an IT manager for several companies (it's weird, we are talking late 80s here, maybe some day I'll explain around the campfire 8>) ) I have seen several server resets since then, but DNS service seems weird, sometimes there, sometimes not.
I had the hacking issue yesterday morning where the home page would redirect to a hack site. After clearing my cache, I started getting the "error establishing a database connection". Now at least the home page directs to the "maintenance mode" page. But I'm not having any trouble inside the forum. Once I get in, I can view posts and respond to posts normally. I've checked on both my Macbook Pro and right now on my Samsung Chromebook. As for the campfire chat, hopefully you can make it to the meet up and trail ride in Indiana in June.
 

Tim

Rank VI
Member

Explorer I

4,213
Oxford, UK
First Name
Tim
Last Name
Lunn
Member #

0671

@Steve @ShawnR Yup. Working on it again. This has been quite a battle. My security company (Sucuri) has escalated the issue. Not how I would prefer to spend my weekend. :/

We'll get em!

Thanks for your patience.
Thanks for all your efforts, much appreciated! Have to admit that I was working all weekend, one way and another and seem to have missed all the drama. Hope you have it sorted for good now and can enjoy a good break next weekend.
 
  • Like
Reactions: Michael

Michael

Rank VII
Staff member
Expedition
Founder 500
Member

Pioneer II

8,507
Humboldt County, California, United States
First Name
Michael
Last Name
Murguia
Member #

0000

Ham Callsign
KM6YSL
Thanks for all your efforts, much appreciated! Have to admit that I was working all weekend, one way and another and seem to have missed all the drama. Hope you have it sorted for good now and can enjoy a good break next weekend.
So much "like"